קצת על עצמי:
אוהד הפועל מעל ל-35 שנה. לפני כ-20 שנה חזרתי בתשובה לכן נמנעתי מלהגיע יותר למשחקים. לאחר טרגדיה במשפחה פטירתו של אחי הקטן שהיה אוהד הפועל (הבאתי אותו כילד לימק"א) ובקשתו שאלך במקומו לראות את הפועל, עשיתי זאת, ומלבד משחקים שמשוחקים בשבת מגיע לכל משחק בארץ. כמו כן משתדל להגיע גם למשחקי קבוצת הנשים. משתדל להיות גורם מאחד ביציע כל זמן ומצב. מנסה בכל מאודי לפתור בעיות ולתת מעצמי ככל הנדרש בכל זמן.
החזון
להיות המייצג של כל אוהדי הפועל באשר הם ללא הבדל. חדשים וותיקים. יהודים ואינם יהודים. דתיים וכאלה שאינם. לנסות ולחבר ביותר בין אלו המוגדרים "ותיקים – מקורית", לאלו שהקימו את המיזם "קטמון".
על ידי זה שאהיה בע"ה חבר וועד מאמין שהצליח לצרף מאות אוהדים כחברי עמותה אשר היום נמנעים מכך מהרבה סיבות.
להנחיל לכולם שביציע מקבלים את כולם ללא הבדל והערך הנעלה ביותר הצלחת הפועל ולהשתדל ללא פוליטיקה מפלגתית, אשר גורמת לפילוג, ומטרתנו להיות יציע אדום ומאוחד שמול עיניו טובת הפועל ירושלים בלבד!
שאלות למועמד
היציע
איך אתה מציע לפתור את המחלוקות שעדיין קיימות ביציע? איך גורמים ליציע להתרכז בעידוד הקבוצה? האם כחלק מתפקידיו על הוועד לסייע בנושא זה?
כאשר מדובר בציבור מגוון שבא מכל חלקי העם נדרש מאיתנו לצמצם ככל הניתן את המחלוקות מהקהל. אני חושב שצריכים להודיע לקהל את תחומי הגזרה (למרות שכולם יודעים מה עמדות הקבוצה), ובעיקר להודיע שוב בכל אמצעי ששום אלימות אינה מתקבלת על הדעת כלפי מישהו מהקהל או כלפי עובדי המועדון (מאמן שחקנים וכו'). כל מקרה אלימות יספוג הרחקה מהיציע ללא דיחוי כלל. חושב שחובה על אנשי הוועד, כנציגי ציבור, להתערב ולפשר או להחליט בדברים אשר יש בהם מחלוקות כדי למנוע אלימות כל שהיא ביציע.
מה דעתך בנוגע לכריזה בערבית ובנוגע לטיפול בסוגיה במהלך העונה ובפגרה?
כבר כתבתי במפורט בענין הכריזה ואקצר את מה שנכתב. עניין הכריזה טוב ונכון, ובעיקר כאשר אנחנו רוצים לקרב אוהדים חדשים וכן לתת הרגשה טובה לאוהדים מהמגזר שכבר היום מגיעים. עצם זה שהכריזה היא בתחילת המשחק ובסיומה וכן בזמן הבקעת השערים מראה בעיניי כסבירה לחלוטין ובעיקר ששם הקבוצה בהגייתה נשאר "הפועל ירושלים". כמובן שצריכים תמיד לקיים שיח בין כל חלקי הקהל ולשמוע את דעת ה"מתנגדים" והסיבות לכך, ולדאוג שבסוף יהיה מקום נוח לכולם ביציע.
כיצד ניתן למצוא את האיזון בין פעילות חברתית לבין פוליטיקה, בין חופש ביטוי לגיטימי לבין הפגנות מחאה בתוך היציע?
אני חושב שפוליטיקה מפלגתית לא אמורה להיות היציע כלל. מה שמאחד אותנו זה הדגל האדום עם הפטיש והמגל שכתוב עליו "הפועל ירושלים". ברגע שנבהיר ונסביר לכולם שבשעתיים האלו במשחק להתמקד רק בזה יהיה נוח לכולם. כמובן שאנחנו כהנהלה יכולים להחליט שלא יונף דגל/שלט שיכול לפגוע במאן דהו כפי שקורה במגרשים אחרים בארץ (מכבי חיפה). כך שכל שלט/דגל יקבל אישור מראש על הכנסתו, ונכון שזה יגביל חלק מהקהל אבל דווקא בגלל שיש לנו יציע כל כך מיוחד שמכיל את כל צבעי הקשת בחברה הישראלית, זה נראה לי מה שיגן עלינו מאותם אלו שיכולים לגרום לתסיסה בקהל.
מה הפתרון למיגור מוחלט של אלימות וגזענות מהיציע?
יותר מפגשים בין חלקי הקהל, ולתת לכולם להתבטא ובעיקר לנסות להגיע להסכמות לפני שמגיעים למשחק. ובמקרה של אלימות, לתת עונשים מרתיעים למען יראו וייראו.
עמותה ועמדות כלליות
מהי הסיבה המרכזית לירידה בכמות חברי העמותה, אחרי עונה בה נשארנו בליגה? כיצד תפעל לשיפור המצב?
החוסר בכדורגל אטרקטיבי נראה לי שהביא לכך לעומת העונה שבו ראינו הצלחת הקבוצה והצגת כדורגל יפה בחלקים גדולים של העונה, וכן העליה לפליי אוף העליון סביר שנראה עלייה בחברי העמותה. יש סיבה נוספת שנשמעה במהלך השנה , הן ביציע והן מחוצה לה , של אוהדים שרואה בהם כאחיי ואחיותיי שמכונים "המקורית", שאינם מרגישים כחלק מהקבוצה (כל אחד וסיבותיו הוא , ) כוונתי בע"ה להיות נגיש לכולם תמיד, ולהיות נציג של כלל היציע בוועד כדי שירגיש שייכות ואכפתיות בעמותה.
פעילויות רבות בעמותה מתבצעות על ידי מתנדבים. בשנים האחרונות קיימת דעיכה בתחום. כיצד אתה מתכוון לתרום לעידוד התרומה למועדון באמצעות המתנדבים, לגייס "דם חדש" ולפתח את התחום עבור המועדון והקהילה?
אכן בשנים האחרונות אנחנו רואים דעיכה של כמו ת המתנדבים במועדון. העובדה כי אחת המעלות של המועדון זה ההתנדבות לקהילה בכמה וכמה מישורים יכולה להתפתח דרך הזמנת אוהדים להצטרף בגיוס חברי עמותה ביחד עם שחקני הבוגרת, שילוב של אוהדים במיזמים חברתיים כגון ליגת השכונות והקבוצות המשולבות. הגדלת חברי העמותה יכולה להתבצע גם בהירתמות ההורים שילדיהם משחקים בקבוצות הילדים הנערים והנוער. עם זאת גיוס חברי העמותה ויעדי הגיוס תמיד יהיו תלויים במצבו הכלכלי של אוהדינו, נדבך נוסף חשוב לדעת שגם ידם של אותם אוהדים שידם אינם משגת ברכישת מניה יש לקבוצה ועדה מסודרת שמתייחסת לכל בקשה ובקשה ותמיד נרתמת לכל אוהד ואוהד.
העונה היו עד כה לפחות 3 משחקים שנערכו במקביל למשחקי הפועל ירושלים כדורסל. במקרים רבים ישנה הרגשה שההנהלה לא עושה מספיק או לא מבינה את החשיבות עבור הקהל. מה דעתך על הנושא?
צריכים לשאוף ולתאם את משחקי הקבוצות בימים שונים או לכל הפחות בשעות שאינם חופפות בין הכדורגל והכדורסל, דא עקא, שהדבר אינם בשליטת הקבוצות אלא המנהלת או זכייני השידור, אבל מחובתו לעשות ההשתדלות בכך.
בשתי העונות האחרונות, כאשר הייתה אפשרות ל"הצגה כפולה" עם הכדורסל, לא ננקטו פעולות על ידי המועדון כדי לקרב בין המועדונים ולעשות הצגה כפולה (דוגמת כרטיס מוזל/חינם למשחק הכדורגל לבאי משחק הכדורסל). מה דעתך על הנושא?
כמחזיק במנוי לכדורסל הייתי שמח לראות הרבה מהקהל של הכדורסל מגיע למשחקי הכדורגל וחושב שישנם מס' דרכים לקרב בין הקהלים ולהביא קהל נוסף לכדורגל אם באמצעות כרטיסים בהנחה למחזיקי מנוי/עמותה וכו'.
מקצועי
האם כנציג וועד לא מפריע לך שההופעות של זיו בעמדת הראיונות פוגעניות?
המאמן זיו אריה כאשר נשאל שאלות שנראות כסוג של התרסה או זלזול בוחר בדרכו לענות במשקל שווה לשאלה, ולעיתים נשמע כעונה לא לעניין, אבל זהו זיו אריה לטוב ולרע.
מה מצדיק בעינייך פיטורים/מינוי מאמן? מה הוא ההליך שצריך להתרחש במועדון בטרם מפטרים מאמן ושל מי צריכה להיות ההחלטה?
פיטורים באים בדר"כ ממקום של חוסר הצלחה או/ו איבוד הדרך המקצועית של המאמן. איני חושב שבגלל תקופה שבא לא רואים תוצאות צריך לפטר מאמן ובוודאי שרואים שהמאמן וגם השחקנים עושים את חלקם והשתדלותם. ההחלטה על פיטורי מאמן צריכה להיות ע"י אנשי המקצוע באגודה דהיינו המנהל המקצועי בלבד.
מה דעתך על תקצוב קבוצת הבוגרות ומחלקת הנערות על חשבון תקציב העמותה? האם לגיטימי להפנות תקציב למטרה זו, אפילו על חשבון תקציב קבוצת הבוגרים?
ב"ה אני זוכה להיות כמעט בכל משחקי קבוצת הנשים העונה, ושמח לראות בהצלחת הקבוצה. ולא רק זה אלא הייתי שמח שניתן ונוסיף עוד תקציב לקבוצת הנשים כדי לעלות מדרגה אחת יותר, דהיינו אליפות, כי אנחנו המועדון היחידי בארץ שמחזיק בנוסף לגברים בליגת העל גם קבוצת נשים בליגת העל, ואם ברצוננו להגדיל את כמות ה"ספונסרים" יכולים להראות את התמיכה בנשים והישגיה, תמיכה שיכולה להיות משמעותית גם לקבוצת הגברים. הייתי שמח לשאול את חברי העמותה מה היחס שהיו נותנים בחלק יחסי מדמי החברות לקבוצת הנשים.
איך אתה רואה את המקום של קבוצת הנשים במועדון? האם צריך להשוות את התנאים בין הבוגרים לבוגרות (שוויון מבחינת היחס ולא דווקא שוויון תקציבי)?
מקום חשוב וראוי ביותר. עצם זה שהשם של הקבוצה מתנוסס על חולצתם בגאווה, ובנוסף השידורים בערוצים השונים, מגדילים החשיפה לקבוצה, ומוסי ף עוד ועוד אוהדים ליציעים. חושב שצריכים לתת יותר תנאים להצלחת הקבוצה ובוודאי יחס עדיף בעיקר באמצעי המדיה, ואפילו לנסות ע"י הזמנת שחקני קבוצת הגברים למשחקי הנשים דבר שיכול לגרום להעלאת מס האוהדים ביציע וכו'.
שאלות אישיות לניר גולן
מה הערך המוסף שתיתן כחבר וועד שאינו חבר בוועד הנוכחי?
שלושת חברי הועד המכהנים ראויים וטובים שבשנה האחרונה עבדו קשה וביסודיות ועל זה מגיע להם כל הכבוד, על התנדבותם לטובת המערכת. הגשתי מ מעו דות אחרי בקשות של הרבה מאחיי ואחיותיי ליציע. מטרתי הראשונה לייצג את כל האוהדים ללא הבדל של דת גזע ומין , בין אלו שהם חברי עמותה ואלו שלא. יודע שאשתדל להחזיר קהל שהיום לצערי כבר לא מגיע לצפות במשחקי הקבוצה מסיבות שונות. יודע שאתן את כל כולי שהיציע יהיה מקום שיהיה נעים לכולם ובעיקר לראות משפחות עם ילדים באים לעודד ואינם נרתעים בגלל מעשי אלימות מכל סוג. בכל תוצאה של הבחירות אשמח שחברי העמותה בחרו אנשים ראויים שיעשו הכל לטובת המועדון, ותמיד אהיה לעזר בכל דבר שאתבקש.
תודה רבה לניר!
Comments