קצת על עצמי:
בן 32, גר בבית הכרם, בן זוג של נעה ואבא של יאשיה ברל. אני מקים ומלווה עסקים חברתיים ויזמות שיתופית. בעבר ניהלתי את הסופרמרקט השיתופי (קואופרטיב בשותף), הקמתי וריכזתי את תחום העסקים החברתיים והשיתופיים בעיריית ירושלים, והיום מפתח ומלווה את התחום עם רשויות מקומיות ברחבי הארץ ומשרדי ממשלה.
החזון
אני מאוהב בהפועל. השתדלתי ומשתדל לפעול למען המועדון שלנו בכל הזדמנות. מתאמן עם הקבוצה המשולבת (של פיטר) וחלק מארגון האולטראס 'שומרות החומות' של קבוצת הנשים (הידוע גם כ'בריגדה הר חומה').
אני רוצה לתת להפועל את מה שהיא נתנה לי. אשמח להצטרף לעשייה המצוינת של הועד ולסייע לצמוח לכיוונים חדשים.
אני מאמין שסוד הכוח שלנו טמון בקהילה, בזה שאנחנו מועדון אוהדים, ושתמיד צריך לשאוף להיות יותר מועדון אוהדים ושעוד אוהדים ירגישו בעלי הבית אצלנו. הפרויקטים שארצה לקדם בוועד ישאפו להגדיל את מספר חברי העמותה, להגדיל את ההשפעה הישירה של חברי העמותה על המועדון ולרתום עוד ועוד שותפים לעשייה שלנו.
יאללה הפועל!
שאלות למועמד
היציע
איך אתה מציע לפתור את המחלוקות שעדיין קיימות ביציע? איך גורמים ליציע להתרכז בעידוד הקבוצה? האם כחלק מתפקידיו על הוועד לסייע בנושא זה?
כריזה, דגלים ושאר ביטויים פוליטיים הם לא עניינים טפלים. המועדון לא מנותק מהמציאות הישראלית (וטוב שכך), ואנחנו כמועדון וכוועד צריכים לאפשר ולעודד שיח פוליטי בין האוהדים. כמובן שגם לשיח צריך לשים גבולות, והוועד הנוכחי עושה את זה יפה. אבל חשוב להשקיע עוד בפלטפורמות שבהם האוהדים באמת פוגשים ומדברים אחת עם השני.
מה דעתך בנוגע לכריזה בערבית ובנוגע לטיפול בסוגיה במהלך העונה ובפגרה?
צריך למסד את נושא הכריזה והשלטים בשתי השפות בהחלטת אסיפה. לפעילים במועדון עומדת הזכות להיות חלוצים ולהביא דברים חדשים ליציע, אנחנו כחברי עמותה צריכים לדון ולהחליט ערכית אם זה הופך לנורמה חדשה. אישית, אני בעד.
כיצד ניתן למצוא את האיזון בין פעילות חברתית לבין פוליטיקה, בין חופש ביטוי לגיטימי לבין הפגנות מחאה בתוך היציע?
התשובה הקצרה והפשוטה היא שכמו היום- חלק מההפגנות ביציע צריך להכיל, את אלו שהופכות לאלימות צריך להעיף מהיציע. התשובה הארוכה היא שמה שיש בין הפעילות החברתית וההתעסקות הפוליטית זה לא חבל דק - אלא קשר עבה מאוד. הפועל ירושלים זה מועדון אוהדים, וככזה הוא דמוקרטי וחברתי ופוליטי. מי שמחפש את המעשה הפוליטי האמיתי שלנו- ימצא אותו באסיפות חברים, בקשר עם הבית הפתוח, בליגת השכונות, בקבוצות המשולבות, בקבוצת הנשים, וכו'..
מה הפתרון למיגור מוחלט של אלימות וגזענות מהיציע?
אלימות פיזית צריך להעניש בחומרה, בכל האמצעים שעומדים לרשותנו. עם גזענות צריך להתמודד בדרכים חינוכיות ויצירתיות, בעיקר דרך שילוב בפעילויות החברתיות של המועדון.
עמותה ועמדות כלליות
מהי הסיבה המרכזית לירידה בכמות חברי העמותה, אחרי עונה בה נשארנו בליגה? כיצד תפעל לשיפור המצב?
המשימה העיקרית שלי תהיה להגדיל את מספר חברי העמותה. וזה יקרה בעיקר על ידי זה שאפעל לזה שיהיה שווה יותר להיות חברי העמותה ועוד יותר שווה להיות פעילים ומתנדבות במועדון. מדובר קודם כל על הגדלת ההשפעה הישירה של חברי העמותה על המועדון, ויותר חברים יוזמנו להיות שותפים מלאים בעשייה- דרך צוותי פעילים, התייעצויות עם האוהדים והחלטות אסיפה שיעזרו לכל אוהד להשפיע על התנהלות המועדון.
פעילויות רבות בעמותה מתבצעות על ידי מתנדבים. בשנים האחרונות קיימת דעיכה בתחום. כיצד אתה מתכוון לתרום לעידוד התרומה למועדון באמצעות המתנדבים, לגייס "דם חדש" ולפתח את התחום עבור המועדון והקהילה?
צריך להתייחס לפעילות בעמותה (או התנדבות) לא כעבודה-ללא-שכר, אלא כהמקום שלנו להרגיש שייכים יותר ומשפיעים בקהילה האדומה. מנסיוני, הבעיה היא לא שלא מצליחים לגייס מתנדבים, אלא שלא לכל אחת שרוצה פונים כדי שתתנדב. נפעל להקים צוות קהילה יחד עם יו"ר האסיפה, שיכירו את חברי העמותה וידעו להזמין את כולם לקחת חלק. נשקיע משאבים ייעודיים בחיזוק מנגנון ההתנדבות במועדון.
בכל הנוגע לגיוס חברי העמותה- כפי שעניתי בתשובה קודמת, יש הרבה מה לעשות בתחום הזה, גם באופן אישי. אני בהחלט מתחייב לשים דגש מיוחד על הנושא הזה, ולהציב מטרה להגדלת מספר חברי העמותה באופן משמעותי כבר בעונה הקרובה.
העונה היו עד כה לפחות 3 משחקים שנערכו במקביל למשחקי הפועל ירושלים כדורסל. במקרים רבים ישנה הרגשה שההנהלה לא עושה מספיק או לא מבינה את החשיבות עבור הקהל. מה דעתך על הנושא?
אני חושב שהוועד עשה השנה התקדמות בקשר עם הסל, אבל השנה נעשה עוד קפיצת מדרגה ונביא עוד אוהדי סל ליציע שלנו. הדרך לעשות את זה היא לחזק את הקשר בין ההנהלות ולהכניס עוד אנשים משלנו למנהלות.
בשתי העונות האחרונות, כאשר הייתה אפשרות ל"הצגה כפולה" עם הכדורסל, לא ננקטו פעולות על ידי המועדון כדי לקרב בין המועדונים ולעשות הצגה כפולה (דוגמת כרטיס מוזל/חינם למשחק הכדורגל לבאי משחק הכדורסל). מה דעתך על הנושא?
אפעל לכרטיס מוזל "הצגה כפולה" עם הכדורסל, אבל רק לקהל יעד שעוד לא השתתף במשחקים שלנו בעבר.
מקצועי
האם כנציג וועד לא מפריע לך שההופעות של זיו בעמדת הראיונות פוגעניות?
יש מקום לשיפור בראיונות, וגם היה שיפור במהלך העונה, אבל אני בסה"כ מרוצה מתוכן הראיונות של זיו- מקצועי, אחראי ומאוד מחובר לאוהדים.
מה מצדיק בעינייך פיטורים/מינוי מאמן? מה הוא ההליך שצריך להתרחש במועדון בטרם מפטרים מאמן ושל מי צריכה להיות ההחלטה?
ההחלטה על זהות המאמן שמורה לוועד המנהל. כדי למלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר, הוועד המנהל צריך לקיים התייעצויות עם המנהל המקצועי ועם פורום חברי עמותה פעילים, שמוכנים להעמיק בנושאים כאלו לאורך זמן.
מה דעתך על תקצוב קבוצת הבוגרות ומחלקת הנערות על חשבון תקציב העמותה? האם לגיטימי להפנות תקציב למטרה זו, אפילו על חשבון תקציב קבוצת הבוגרים?
אפעל לתקצוב גבוה יותר של קבוצת הנשים, ובעיקר לתקצוב גבוה משמעותית של קבוצות הנערות והילדות. לא רק בגלל שזה הדבר הנכון לעשות מוסרית, אלא בגלל ששם נמצא פוטנציאל הצמיחה הכי משמעותי שלנו כמועדון.
איך אתה רואה את המקום של קבוצת הנשים במועדון? האם צריך להשוות את התנאים בין הבוגרים לבוגרות (שוויון מבחינת היחס ולא דווקא שוויון תקציבי)?
אנחנו רוצות להיות אלופות. בשביל זה אנחנו עושות כמועדון כל מה שאפשר כדי לתת לשחקניות שלנו את התנאים הטובים ביותר. חשוב ביותר שכר השחקניות, אבל חשובה עוד יותר ההשקעה בנערות ובילדות.
שאלות אישיות לעומרי בן עמי
מה הערך המוסף שתיתן כחבר וועד שאינו חבר בוועד הנוכחי?
אני מביא איתי לוועד את הידע שלי בפיתוח יזמות שיתופית-עסקית-חברתית, את הניסיון שלי בעבודה עם רשויות ומשרדי ממשלה, וכמובן מביא איתי פניות משמעותית לעשייה מעצם היותי פרילנסר.
תודה רבה לעומרי!
Comments